Oppassen voor illegale kredietverstrekkers

Wanneer je een lening af wilt sluiten dan is het verstandig om te controleren of de betreffende kredietverstrekker ook daadwerkelijk is gelicentieerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Er zijn namelijk ook een hoop illegale kredietverstrekkers op de markt, meldt ook de AFM zelf. Zo hebben een hele hoop consumenten geklaagd over instellingen als Emporium Capital, Emporium Financieringen, Ping Financieringen, Mango Krediet en over Magnum Financial. De krediet verstrekkers hebben leningen afgesloten met consumenten zonder dat ze daar een vergunning voor hadden. Bovendien laten ze de consument ook nog eens betalen voor het afsluiten van de lening en dat is verboden.

Kosten rekenen voor afsluiten lening verboden
Als je een lening af gaat sluiten dan mogen daarvoor geen afsluitkosten of zogenaamde administratiekosten aan verbonden zijn. Wanneer de kredietverstrekker dat vraagt kun je er eigenlijk automatisch vanuit gaan dat hier gaat om een kredietverstrekker met de verkeerde bedoelingen. Zijn er zonder dat je het door had toch afsluitkosten berekend door de kredietverstrekker zelf of door de tussenpersoon, meld dit dan direct bij de AFM. Op de website van de AFM kun je bekijken of een kredietverstrekker zich wel aan de regels houdt. Op die manier kun je zelf ook eenvoudig bekijken of een kredietverstrekker te vertrouwen is.

Flinke verschillen in rente bij leningen
Naast het controleren of er wel een vergunning ligt bij de kredietverstrekker, is het ook belangrijk te kijken naar de te betalen rente. Want die rente bepaald uiteindelijk hoeveel geld je moet betalen voor de lening. Voor de diverse leningen kan de hoogte van die rente enorm verschillen. Het is dus uiterst aan te raden om de verschillende leningen te vergelijken.

Dit bericht was geplaatst inNieuws and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter:Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Categorieën

  • Archief